Bibehållbara produkter för trädgård och offentlig miljö.

Våra produkter är miljövänliga, enklare och bättre. Vi minskar utsläpp och avgaser tack vare färre tunga transporter. Alla produkter är biologiskt nedbrytbara. Spar in på tid, pengar och miljö.

Vår ägare förbereder tomten för gräsmatta. Rullgräs på rulle såklart!
Rullgräs.nu´s grundare förbereder tomten för gräsmatta. Rullgräs på rullduk såklart! Läs mer om projektet här.
+
Glada kunder
+ m2
Gräsmatta
+ m2
Ängsblommor
Vi hjälper dig med dina frågor hela vägen!
  • Gräsmatta för nyproduktion
  • Rullgräs på rullduk för villaträdgård
  • Gräsmatta för föreningar
  • Bostadsrättsföreningar BRF rullgräs
  • Fastighetsbolag
  • Gräsmatta och blommor till fastigheter
  • Gräsmatta till kommunal mark
  • Gräs till sportanläggningar
  • Rullgräs till Golfanläggningar och greengräs

Förbered jorden

Vårt rullgräs rullas ut mot jord. Du kan även laga befintlig gräsmatta bara du rullar ut duken mot jord. Bästa jorden är gräsmattejord eller matjord. Se till att trampa ut jorden eller kör med tex gallervält så den trycks ihop lagom mycket. Ni ska ju trots allt gå på gräsmattan senare utan att sjunka ner. 🙂

Rulla ut

Rulla ut rullgräs på duk. Lägg skarvarna 2-3 cm överlapp. Där duken ligger blir det gräs. Använd stenar eller jord som eventuell tyngd om det blåser mycket. Vattna sedan duken så limmar den sig mot marken.

Vattna

Vattna tex förmiddag och eftermiddag beroende på regn. Duken ska hålla sig fuktig de första veckorna. Efter ca två veckor kan ni strö på lite extra gödning för att snabba på processen lite mer. Vattna efter att ni strött på detta. Gräsfrön i duken är av olika arter och vissa arter tar 1 vecka att gro medan vissa tar upp till 3 veckor. Men efter två veckor börjar det se ut som gräsmatta. Klipp första gången då gräset är ca 8-10 cm. Klipp max 1/3. Gräset sprider sig även på bredden då man klipper.

Varför välja oss?

Vi är specialister på gräsmatta och odling med cellulosafiberduk, och med oss har ni en specialist som gärna följer med er på resan till områdets finaste gräsmatta. Vi bryr oss om våra kunder och vill att alla ska lyckas med sin gräsmatta eller plantering. Vi har lång erfarenhet och har testat alla våra produkter själva hemma hos oss själva och vet att det fungerar och hur de ska användas för att fungera som bäst. Produkterna är även testade av hundratals kunder och även under utvecklingen i laboratorium.

Vi har en produkt som det inte går att misslyckas med bara man sköter vattningen och lägger den på en bra grund. Då har ni snart områdets finaste gräsmatta. Vi finns som sagt även med er hela vägen om ni har frågor eller funderingar över något.

Vårat uppdrag.

Vi vill att alla ska kunna lyckas med att få en vacker trädgård på ett enkelt sätt utan onödigt och tungt arbete.

Bring nature in your home.

We don’t cut corners to maximize our profit.