Gräsmatta på rulle med gödning - Enkelt med bästa långvariga resultat

Rullgräs på rulle med gödsel/gödning rullas enkelt ut med vår duk som ger en optimal gräsmatta som redan från grunden anpassar sig till omgivningen. Vi har inga kapade rötter som traditionellt rullgräs. Med vår gräsmatta på rulle som bara väger 4 kg för 40 kvadratmeter. Det går 95,2% snabbare att rulla ut (6 h vs 124 h för traditionellt rullgräs på 1000 m2, Det väger 0,7 % av vikten mot gammalt traditionellt rullgräs. (140 kg mot 20000 kg för 1000 m2) Dessutom får du gödning med i vårt rullgräs på duk. Fröna är insydda med millimeterprecision i cellolusaduken som snabbt förmultnar när gräset växer.

Så får du en fin gräsmatta
Så får du en fin gräsmatta - Åkersberga

%

Snabbare att rulla gräsmatta med rullgräs.nu mot traditionellt rullgräs.

%

Lättare än traditionellt gammalt rullgräs med kapade rötter

%

Perfekt insydda premium-frön samt blandning med gödning för skydd mot erosion och fåglar mm. För en jämn och fin gräsmatta. Går även perfekt att anlägga gräsmatta i sluttningar, branta slänter mm.

Bra jord A & O

En gräsmatta trivs i näringsrik jord. Exempelvis gräsmattejord som ofta är gödslad jord blandad med sand för dränering, fukthållning mm. Många använder även matjord som ofta är billigare men väldigt närinsrik. När man förbättrar en gräsmatta brukar man använda ordet "Dressa". Det innebär att man lägger på ny bra jord (och ibland sand eller balndat) på befintlig gräsmatta. Finns färdig dressjord att köpa. Man bör inte använda planteringsjord till en gräsmatta då denna innehåller mycket torv som försvinner efter ett par år. Viktigt att även trycka till jorden, antingen med vält eller att man får gå runt på den med fötterna så den pressas ihop.

Temperatur

Med vår produkt kan du anlägga gräsmatta året runt men det växer självklart inte förrän temperaturen är rätt för gräs att börja växa efter vintervilan. Gräs växer vid marktemp på över +8-10 grader. Ofta kan man titta på medeltemperaturen. Skuggiga områden tar alltid lite längre tid då det alltid som ni vet är kallare i skuggan.

Planterar man när det fortfarande är kallt eller precis innan vintern rekommenderar vi ett tunt lager jord på gräsduken. Detta skyddar fröna under vintern och håller de lite varmare när de väl ska börja gro. När det är dags att börja vattna bör man även Boosta med gödning.

Biologiskt nedbrytbar

Gräsduken förmultnar när gräset växer och blir till näring.

Miljöhållbarhet

Produkterna produceras i Sverige och du bidrar med en minskning av tunga transporter med över 94% när du väljer rullgräs.nu. (Jämfört med tungt traditionellt rullgräs.)

Rullgräsmatta

Säsongen för att rulla gräsmatta på rulle är nu längre

Även om man med våra produkt kan lägga året runt så börjar bästa tiden från April beroende på väder om man missat att anlägga eller rulla ut gräsmatta under förra hösten. Många lägger gräsmatta på hösten då de oftast regnar mer och är fuktigt i luften men det går minst lika bra att lägga på våren eller under sommaren.

Gräsmatta på rulle

Så Gräsmatta och bra underarbete

 

 

Tid till en färdig gräsmatta på rulle ( +8-10° C i marktemp/ "medeltemp" )

Inom ett par dagar kommer de första stråna. Gräsfröna slår alltid rot först och sedan kommer stråna. Vissa gräsfrötyper tar lite längre tid att slå rot medan andra är snabbare. Efter två veckor har du rätt mycket gräs och om man vill snabba på processen kan man tillsätta extra gräsgödsel som boost. När gräset sedan är 8-10 cm klipper du ⅓ av grässtråna första gången och sedan växer sig gräsmattan snabbt tät. Vid bra gräsförhållanden med vädret och temperatur har du då färdig gräsmatta inom 3-4 veckor. Då gräset växer från grunden ner i jorden är gräsmattan då inte lika känslig att beträda som traditionellt rullgräs.

Gräs på rulle och rätt temperatur

Gräsmattan börjar växa på solsidan
18 April, Stockholm, dygnets högsta temp +9C och lägsta +2 grader (gräset i solsidan har sakta börjat växa) Vår 2 år gamla Premiummatta.

 

Från Instagram @smartrullgras
Här är dagens bild (18 April, Stockholm, dygnets högsta temp +9C och lägsta +2 grader) på vår 2 år gamla premiumgräsmatta från min tomt. Har inte klippt gräset ännu men det börjar sakta sakta börja växa specifikt på sidan av huset som får mest sol, skuggsidan har de fortfarande inte växt många mm! Tänk på att gräs inte växer med temp under +8C. Ni som anlägger ny gräsmatta kan slänga på lite jord på duken och vattna lite mer sparsamt tills värmen kommer tillbaka. ☀️☀️☀️🌱🌱🌱🌱 ofta kan man gå på medeltemperaturen men det är temperaturen i jorden och marken som behöver vara över 8 grader. När det kliver över tröskeln kan man Boosta med lite extra gödning om man vill snabba upp processen!! 😊#gräsmatta #värme #temperatur #sol #rullgräs #hund #gödsla #trädgård #trädgårdsinspiration

Vattna gräsmattan vid nyetablering av gräs på rulle

Efter erfarenhet och studier har det visat sig att den mest effektiva metoden är att vattna med timer 10 minuter var fjärde timme med rullgräs från rullgräs.nu. Detta förstås när tempen är gräsvänlig över +8grader Celcius. Självklart fungerar det även att vattna förmiddag/ eftermidag första tre veckor veckorna.

Gräsmattan växer fram

Efter att gräsduken är utrullad och vattnadväxer gräset så det knakar. Först växer allltid rötterna ner i marken. Genom vår speciella teknik tillsammans i miljövänliga fiberduken trivs gräsgröna och får även en bost av gödningen som är insydd. Gräset är exakt fördelat i duken för att du ska få en perfekt gräsmatta.

Om du vill kan du efter ca 10 dagar boosta med extra gödning om du vill snabba upp processen ännu mer.

Därefter klipper du första gången då gräset är 8-10 cm. Rekommenderat är att man klipper Max ⅓ av grässtråna så att roten ska få må bra.

Vattningen av gräs på rulle
Det absolut bästa är att hålla duken lite fuktig och ställa in en timer på att vattna var fjärde timme i 10 minuter de första tre veckorna.

Jämför man med gammalt gräs på rulle måste man vattna betydligt mer för att de kapade rötterna ska fästa sig i din jord.

 

Så anlägger du gräsmatta

Gräsmatta på rulle - Läs mer om hur du gör samt lite tips & trix.

Så planterar du ny gräsmatta med Rullgrästextil

Ett till inlägg om hur du anlägger gräsmatta på rulle - Läs mer om hur du gör samt lite tips & trix.