Anlägga gräsmatta

Kratta / rulla ut

Kratta ut jorden och rulla sedan ut gräsduken och se till att den är utsträckt precis som en bordsduk. Lägg planteringsduken omlott med ca 5 cm i skarvarna. Det kommer bara växa gräs där duken täcker jorden.

Du kan enkelt forma genom att klippa duken med vanlig sax. Fäst duken med våra BIO-nedbrytbara spikar.

När du rullat ut rullgräsduken är det dags att vattna rikligt. Se till att duken alltid är fuktig. Om det inte regnar passar det bra att vattna morgon och kväll. (ca 3 veckor)

När gräset efter några veckor är ca 8-10 cm är det dags att klippa första gången. Cellulosaduken med gödning/ näring kommer brytas ner inom 6-8 veckor. Spikarna förmultnar inom ca 6 månader.

Njut och ta hand om din gräsmatta precis som med en vanlig traditionell gräsmatta.

Vi brinner för miljösmarta produkter.

“Väldigt nöjd med leverans och produkten som är helt unik. Har fungerat kanon att anlägga gräsmattan och även bra spikar som även är nedbrytbara. Återkommer med bilder!”

HANS B.

"Jag har fascinerats av hur lite vatten som används vid vattning av Rullgräs-duken (cellulosa). Produkten är verkligen innovativ, miljövänlig, effektiv, biologiskt nedbrytbar, lätt att installera och dessutom spar man vatten."

Dale B. ( Norge, Kongsvingers )

"Vi planterade Villa Masterline Premium 720m2 i slutet av oktober 2016. Efter en vecka kom det snö och då var vi lite oroliga om det skulle bli någon gräsmatta. Våren kom i maj, gräsmattan fortsatte att växa bra !. Vi älskar verkligen denna försådda produkt och vi har ni en fin gräsmatta."

Lars L

Naturens bästa frön till din trädgård.

Anlägg din nya gräsmatta enkelt