Anlägga gräsmatta

Strö ut frön

Trampa till och kratta ut jorden och strö sedan ut frön som du även kan kratta ner lite i jorden.

Påbörja bevattning, gärna med timer. Ofta och lite. Tex några minuter 4 gånger per dag.

Efter ca 5 dagar strör ni eller kastar ni ut vår nyetableringsgödning.

Om det inte regnar passar det bra att vattna ofta och lite varje gång så att översta lagret håller sig fuktigt. (ca 2 veckor) När gräset börjat växa och ta sig kan man vattna lite längre men fortfarande ofta och lite.

När gräset efter några veckor är ca 8-10 cm är det dags att klippa första gången. Gräsmattan börjar då täta ihop sig snabbare.

Njut och ta hand om din gräsmatta precis som med en vanlig traditionell gräsmatta. På bilden till höger är en nyetablerad gräsmatta i Åkersberga, Björkhaga.

Vi brinner för miljösmarta produkter.

En fantastisk enkel

Leif Ö ( En fantastisk enkel lösning. Man rullar bara ut mattan och börjar vattna. Vi satte automatvattning var 4:e timme i 10 minuter. Efter 2 veckor var det gräs och efter 4 en färdig gräsmatta. Rulle väger ju inget! )

“Väldigt nöjd med leverans och produkten som är helt unik. Har fungerat kanon att anlägga gräsmattan och duken limmade sig mot jorden när man vattnade på denna. Återkommer med bilder!”

HANS B.

"Jag har fascinerats av hur lite vatten som används vid vattning av Rullgräs-duken (cellulosa). Produkten är verkligen innovativ, miljövänlig, effektiv, biologiskt nedbrytbar, lätt att installera och dessutom spar man vatten."

Dale B. ( Norge, Kongsvingers )

"Vi planterade Villa Masterline Premium 720m2 i slutet av oktober 2016. Efter en vecka kom det snö och då var vi lite oroliga om det skulle bli någon gräsmatta. Våren kom i maj, gräsmattan fortsatte att växa bra !. Vi älskar verkligen denna försådda produkt och vi har ni en fin gräsmatta."

Lars L
Rullgräs Stockholms skärgård

Naturens bästa frön till din trädgård.

Anlägg din nya gräsmatta enkelt