Anlägga gräsmatta

Kratta / rulla ut

Trampa till och kratta ut jorden och rulla sedan ut gräsduken och se till att den är utsträckt precis som en bordsduk. Lägg planteringsduken omlott med ca 3-5 cm i skarvarna. Det kommer bara växa gräs där duken täcker jorden.

Du kan enkelt forma genom att klippa duken med vanlig sax. Duken limmar sig mot marken när du vattnar denna. För att hålla den på plats innan du hinner vattna den kan du använda lite jord eller tex stenar om det blåser. Våra gräspeggar underlättar även om marken sluttar och du slipper även använda stenar!

När du rullat ut rullgräsduken är det dags att vattna rikligt. Se till att duken alltid är fuktig. Om det inte regnar passar det bra att vattna morgon och kväll. (ca 3 veckor) Rullar du ut mattan innan vintern eller tidig vår då tempen för gräs inte är här (+8-10 C i marktemp) kan ni slänga tunt lager jord på duken och invänta rätt temperatur. Boosta sedan med gräsgötsel när ni börjar vattna och värmen är inne.

När gräset efter några veckor är ca 8-10 cm är det dags att klippa första gången. Cellulosaduken med gödning/ näring kommer brytas ner inom 6-8 veckor. Gräs och gräsmatta har ni vid rätt väder, temp och vattning inom 2-4 veckor.

Njut och ta hand om din gräsmatta precis som med en vanlig traditionell gräsmatta. På bilden till höger är en nyetablerad Masterline Premium gräsmatta i Åkersberga, Björkhaga.

Vi brinner för miljösmarta produkter.

En fantastisk enkel

Leif Ö ( En fantastisk enkel lösning. Man rullar bara ut mattan och börjar vattna. Vi satte automatvattning var 4:e timme i 10 minuter. Efter 2 veckor var det gräs och efter 4 en färdig gräsmatta. Rulle väger ju inget! )

“Väldigt nöjd med leverans och produkten som är helt unik. Har fungerat kanon att anlägga gräsmattan och duken limmade sig mot jorden när man vattnade på denna. Återkommer med bilder!”

HANS B.

"Jag har fascinerats av hur lite vatten som används vid vattning av Rullgräs-duken (cellulosa). Produkten är verkligen innovativ, miljövänlig, effektiv, biologiskt nedbrytbar, lätt att installera och dessutom spar man vatten."

Dale B. ( Norge, Kongsvingers )

"Vi planterade Villa Masterline Premium 720m2 i slutet av oktober 2016. Efter en vecka kom det snö och då var vi lite oroliga om det skulle bli någon gräsmatta. Våren kom i maj, gräsmattan fortsatte att växa bra !. Vi älskar verkligen denna försådda produkt och vi har ni en fin gräsmatta."

Lars L

Anlägg gräsmatta enkelt

Anlägg gräsmatta enkelt med rullgräsduk. Att anlägga eller så en ny gräsmatta kan vara svårt och tidskrävande. Sår man gräsmatta med frön tar det lång tid och fröna flyter runt i pölar så att gräsmattan inte växer jämt. Det blir därmed mycket tomma fläckar och det krävs en väldigt stor mängd vatten om det ska ta sig korrekt vilket det nästan aldrig gör utan att man får så gräs flera gånger. Att rulla ut traditionellt gammalt rullgräs är väldigt tungt och man måste även göra detta ofta inom 12 h. Har man tex 200 m2 ska man bära runt och lägga ut 4 ton gräs som ofta leveraras på pallar. Gammalt traditionellt rullgräs har även kapade rötter och det krävs mycket mer vatten för att dessa ska anpassas till den nya miljön och ofta kan gräsmattan dö fläckvis och se konstig ut i skarvarna. Man ska liksom alla nysådda gräsmattor inte beträda en sådan gräsmatta förrän gräsets rötter fått nytt fäste i den nya jorden.

Anlägg gräs året runt med vår rullgräsduk

Med vår produkt använder vi de bästa fröna och fröblandningarna som forskare och trädgårdsexperter hos DLF Seeds tagit fram och som sedan är testade av SCANTURF och SCANGREEN, ett utvecklingsprogram från fröindustrin av forskare i Skandinavien. Blandningarna är specifikt framtagna för vårt klimat och med vår produkt kan du anlägga gräsmatta året runt när det inte är tjäle eller snö förstås. Vår produkt väger för 200 m2 endast 14 kg så det blir enkelt att rulla ut och bära. När du vattnar duken limmar den sig mot jorden och sedan är det bara att vattna och hålla duken fuktig. Ofta vattnar man tex på morgon och kväll i början.

Svensk innovation som vi tillverkar i Sverige

Vi tillverkar vår rullgräsduk från FSC-certifierade träfiber och syr sedan in gräsfrön och gödning i denna för att fröna ska få en optimal tillväxtmiljö. Duken håller fukten extremt bra och tillväxten av gräsmattan går snabbare. Gräset börjar snabbt att slå rot och sedan växa upp. Efter några dagar ser du de första stråna. Efter två veckor har du mycket gräs och då kan man tillsätta/ slänga ut lite extra näring (gräsmattegödning på korn) om man vill snabba på processen ytterligare. Efter tre till fyra veckor (gräset är 8-10 cm) klipper du gräset första gången (klipp max 1/3) och efter detta växer sig mattan snabbt tät och fin.

Vår produkt passar även perfekt för lutande tomter och slänter då gräsfröna är insydda i duken och ligger still där de ska vara.

 

Rullgräsduk Gräsmatta på rulle duk Stockholm

Naturens bästa frön till din trädgård.

Anlägg din nya gräsmatta enkelt