Premium Villa Smart Rullgräsmatta

Vilken gräsmatta ska jag välja?

Premium Allround - Den lyxigaste gräsmattan

För de allra flesta områden i Sverige passar vår premiumgräsmatta bäst. Den har en riktigt fin grön färg och en perfekt komposition med både tjocka och smala grässorter som är slittåliga och tål både sol och skugga bra. Kännetecknen för Masterline Premium är robust, tät, fin färg och lyxig. Med rätt skötsel och vård kan denna kännas riktigt lyxig.

Extra Grön - Mer torktollerant gräs

Vi har även tagit fram en gräsmatta som upplevs som extra grön då blandningen i denna ger denna upplevelse. Många tycker om denna men själv körde jag på Premiumalternativet och denna har vi mycket bilder på i tex Instagram. Extra grön är lite extra tolerant mot torka och håller sig grön längre vid varma perioder/vattningsförbud. Extra Grön har lite längre etableringstid mot andra sorter då den växer långsamt/ lågt underhåll och då rötterna går längre ner i jorden innan grässkotten kommer upp. Kontakta oss för mer info.

Sport Pro Nitro med snabbare tillväxt och självläkning - Fotboll, lek och pool

Vår unika egna Sportblandning som användas på de bästa elitidrottsarenorna. Masterline Superliga Pro Nitro Sport är en helt unik gräsmatta som etablerar sig extra snabbt samt reparerar sig själv snabbare. Detta är en gräsmatta som passar bra för sport, fotbollsplaner, poolområden och andra gräsytor med högt slitage. Denna matta trivs även i sol och passar även för din trädgård om du har mycket barn eller hundar mm.

Denna matta passar även bra för kommunal mark. Kontakta oss för mer info.

Gör en golfgreen

Vår platinum gräsmatta tål att klippas ner till 0.6 mm och lämpar sig kanon för golfgreener mm. Kontakta oss om ni är intresserade av denna.

Extremkyla - Norra Sverige

Bor du i Norra Sverige kan det vara bra med en gräsmatta som tål mer kyla och då har vi en gräsmatta till dig också.

Minimal skötsel och minimalt underhåll

En matta som håller sig grönare under torra persioder och som kräver minimalt underhåll är denna matta. Den har dock lång etableringstid men är sedan en matta som kräven väldigt lite underhåll.

Extra solsken, torka och skugga

Solsken är rullgräs på duk som tål extra starkt solskenoch är perfekt för varma platser i trädgården. Den är även en torktollerant gräsmatta som även fungerar i skuggiga partier. För dig som har extremt torrt klimat och råkar ut för bevattningsförbud har vi även en gräsmatta som tål torka extra bra och som håller sig grön bättre. Har du väldigt skuggiga och kalla platser under träd, mellan hus mm har vi även gräs för detta. Vi har även en specifik gräsmatta mot extremtorka som du knappt behöver vattna. Hör av dig om du önskar denna variant.

 

Gräsgödsel vid etablering, förbättrar bla jordens rotutvecklingsförmåga

Specialgräsmattor för extrem torka eller kyla

Blomsteräng

Rulla enkelt ut din blomsteräng

Fleråriga blomsterängar på nedbrytbar duk

Fleråriga blomsterängar på frön + specialgräsfrön

695,00 kr - 7.480,00 kr

100-500 m2 – Flerårig blomsteräng 

Välj om du vill ha med eller utan specialgräs för vildäng. Bästa resultat får man oftast om man sår blommorna i öar och sedan har specialgräs runtom.

Fleråriga Vildängsblandningar
Såtid: Bästa tiden för sådd är slutet augusti-september. Då är det varmt samtidigt som risken för uttorkning är liten.
Utsädesmängd: ca 100 gr/100 m2, rent frö
Ingen gräsfröinblandning är inblandad med blommorna men vi skickar med en specialgräsfrön för vildäng som du kan antingen blanda ut fröna med eller anlägga runt om och blommsterfröna i öar.

Blomster- och vildängsblandningar kan vara ett alternativ till extensiva ytor som är svåråtkomliga för skötsel.

 

Nollställ
Anläggningsråd – Vildängsblandning Först av allt – Utseendet skiftar under hela odlingsperioden, dels pga de olika arternas blomningstider, jordmånen och väderleken. Framtida utseende beror helt på vilka arter som gillar sin växtplats och väljer att etablera sig. Äng är verkligen en ”levande” produkt då den hela tiden ändrar utseende. Räkna med att det tar flera år att få en rikblommande äng. En Vildäng skall aldrig gödslas, inte ens i samband med anläggningen. De flesta jordar innehåller mängder av både ogräsfrön och rotogräs. Optimalt är att låta marken ligga öppen under en växtperiod och bekämpa regelbundet de förekommande ogräsen. En Vildäng kan sås när som helst men bästa tiden för sådd är i augusti-september. Mängden blomsterfrö varierar beroende på fröstorlek; 100 gr/100 m2 anses lämpligt. Efter sådd mylla fröet lätt. Vi rekommenderar att inte blanda blomsterfrö med gräsfrö då gräsfrö lätt tar överhanden. Vi säljer våra bomsterängar tillsammans med ett gräsfrö som inte är lika explosivt. Om man blandar ska man hålla gräsfrödelen liten ca 0,5 kg till 100 gram blomsterfrön. En bra metod för ett lyckat resultat är att lämna öar där enbart blomsterfrö sås i samband med grässådder. Normalt kräver Vildängar ingen skötsel, men under etableringstiden bör större ogräs plockas bort. För att Vildängen skall utvecklas naturligt bör ängen slås då blommor och gräs har blommat färdigt och frö har bildats. När det slagna höet legat en tid och mognat, faller fröna lätt ur. Halmen måste samlas ihop och föras bort sedan. Om du vill blanda blommor och specialgräs Specialgräs från oss ingår och levereras i eget paket. Rekommenderad blandning: Per 100 gram blomsterängafrön (50-100m2) kan du blanda in tex 0,5 kg specialgräsfrön från oss. Vi rekommenderar att hålla gräsnivån i blandningen låg.    

Mer information

Vikt0.1 kg
Blomsterängstyp

Vacker äng (Soläng), Enkel Äng (Allmän), Kalkmark (Hedmark), Vacker Vägkant

Flerårig Blomsteräng

25 m2, 50-100 m2, 100-200 m2, 150-300 m2, 300-400 m2, 400-500 m2

Framtidens gräsmatta

Nedbrytbar odlingstextil 3mm med gödning